GKN Aerospace i Trollhättan har mottagit en mångmiljonorder för ett nytt munstycke till rymdraketen Ariane 6. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

En order värd tjugo miljoner kronor. Och det tar inte stopp där - fler beställningar till Trollhätteföretaget lär komma. Den första ordern gäller ett munstycke till Vulcain 2.1-motorn, som är en essentiell del i rymdraketen.

- Det är bara den första av många beställningar vi nu kan räkna med, säger Sébastien Aknouche, chef för rymdverksamheten i Trollhättan, i pressmeddelandet.

I början av december förra året beslutade Europas rymdnationer att investera i raketen Ariane 6, en uppgradering av Ariane 5, som GKN Aerospace tillverkat delar till i femton år. Beslutet var historiskt och innebar att Trollhättan och GKN säkrade rymdverksamhet i två decennier framöver. Nu kan arbetet börja med att tillverka delar till den nya modellen.

- Det är enormt roligt att vi nu kommit igång med den nya raketen. Det här är ett beslut som är viktigt för oss på GKN Aerospace.