Genombrottet är byggprojektet som ska skapa ytterligare 8 000 kvadratmeter lokalyta och 400 arbetsplatser på Innovatumsområdet. I september tas det första spadtaget.

Trollhättans Tomt AB har väntat länge på att få dra igång byggandet av Genombrottet. När SAAB-konkursen var ett faktum blev flera lokaler på området lediga, samtidigt valde företaget att lägga projektet på is, tills kommunen återhämtat sig. Och nu är stunden kommen, menar fastighetsbolaget.

- Det ska bli jättespännande. När Trollhättan fortsätter att utvecklas behövs det fler nya lokaler, säger Anders Torslid, VD på Trollhättans Tomt AB i ett pressmeddelande.

I nuläget är flera företag intresserade av de nya lokalerna som ska byggas, och därmed känner bolaget att tiden är inne för byggstart.

- Det finns tillräckligt många hyresgäster för att vi ska kunna sätta igång byggnationer, menar Anders Torslid.

Tre av de lokstallarna som finns på området kommer att omvandlas till kontorsbyggnader samtidigt som en lokalgata uppförs i mitten. Bygget beräknas täcka 8 000 kvadratmeter och generera 400 nya arbetsplatser. För den första etappen av bygget står Markbygg Constructions i Uddevalla, som kommer att dra igång arbetet redan innan månadens slut.

- Vi ska plocka russinen ur den limpa vi har och skapa en riktig bakelse, säger projektledaren Jan Mattsson på Trollhättans Tomt AB:s hemsida.

De nya hyresgästerna beräknas i nuläget kunna flytta in i början av 2016.