Ishockey, futsal, handboll och ungdoms-SM i skridsko är vad Trollhättan har att bjuda på denna fullspäckade idrottshelg.

16 januari

Trollhättans HC Goblins - Nittorps IK

Fram till idag är Trollhättans HC obesegrade i vårens serie - och chanserna är goda för att ta ytterligare en trepoängare i kvällens match. 

Goblins tog två segrar av två möjliga när lagen drabbades samman under höstsäsongen. Då blev det hemmavinst med 4-1 och hela 6-0 i bortamötet. Dock har Nittorp sedan dess förstärkt laget med före detta SHL- och landslagsspelaren Mattias Renstam.

Gästerna har samtidigt endast skrapat ihop en vinst efter fyra spelade matcher och återfinns på sjätte plats i tabellen, medan Trollhättelaget fortsatt är i topp. Blir det vinst för Goblins idag blir man första lag att spräcka 20-poängsbarriären i totalpoängen. 


17 januari - 18 januari

Ungdoms-SM i skridsko

Slättbergshallen fylls under två dagar av Sveriges främsta ungdomsåkare när U-SM ska avgöras i Trollhättan. Sammanlagt gör 58 åkare, i åldrarna 10 till 16, upp om medaljerna på distanser från 300 till 3 000 meter. 

Från skridskoklubben i Trollhättan deltar sex åkare, där de största medaljhoppen finns representerade i klassen pojkar födda 1998-1999. Wilhelm Ekensskär, David Karlingsjö samt Ludwig Lorentzon är alla tre med i toppen av rankinglistan som presenterades inför tävlingshelgen.

Andra som tävlar för SK Trollhättan är Albin Ekensskär i klassen pojkar födda 2000-2001, Lina Persson flickor 1998-1999 samt Frida Lindström flickor födda 2000-2001. Bland nämnda har Ekensskär den största chansen till medalj, och det främst på distansen 1 500 meter.


18 januari

Svenska Futsalligan Södra

Skoftebyns IF tar emot IFK Uddevalla, i vad som lär bli ett hett derby i Svenska Futsalligan Södra.

Gästande IFK leder i nuläget tabellen med sju vinster efter nio matcher, medan Skoftebyns IF återfinns längre ned i tabellen med sina fyra vinster efter tio spelade matcher. Senast lagen möttes blev det femmålsseger för Uddevallalaget som fick 422 åskådare att jubla högt i Stenab Arena. 


18 januari

KFUM Trollhättan - IFK Bankeryd

KFUM:s handbollsdamer gör sin första match för året när man tar emot IFK Bankeryd i Arena Älvhögsborg. Laget, som avslutade höstsäsongen imponerande, innehar i nuläget tabellens tredjeplats med en totalpoäng om 15. Ska Trollhättelaget knipa en kvalplats är det inget annat än vinst som gäller, då tabelltvåan har ett fempoängs försprång.

Och det är just kvällen gäster, IFK Bankeryd, som har kvalplatsen i sin hand i skrivande stund. Efter tolv spelade matcher har det blivit tio segrar och två förluster för laget, som i senaste mötet med KFUM knep segern med en ynka boll.


19 januari

Trollhättans HC Goblins - Ulricehamns IF

En vinst och en förlust efter straffar har det blivit mot kvällens gäster under den gångna säsongen. När lagen nu ställs mot varandra igen har Goblins radat upp vinst efter vinst, medan Ulricehamn endast tagit hem en trepoängare i år.

Tillbaka i Ulricehamns trupp inför det nya året är SHL-meriterade Jonas Nilsson som säsongen 2013/14 bidrog med 30 poäng på 32 matcher.