Fyra Sverigepremiärer är vad Biograf Forum bjuder på under kvällen. Det blir animerad familjefilm, fartfyllt äventyr med pirater, romantisk komedi med Lily Collins och en krigsrulle med ingen mindre än Brad Pitt.

BLIXTEN OCH DET MAGISKA HUSET

Från skaparna av "Sammys Äventyr" kommer Blixten Och Det Magiska Huset - ett animerat familjeäventyr fyllt av kärlek och magi.

Den hemlösa katten Blixten finner skydd över huvudet i ett magiskt slott. Här bor en trollkarl tillsammans med alla dess möjliga husdjur och apparater, som snabbt välkomnar honom till deras hem. Dock är det något lurt på gång och faror verkar dyka upp lite överallt, vilket leder till att Blixten måste rädda sitt hem och sina nyfunna vänner...

Regi: Ben Stassen & Jérémie Degruson

Röstskådespelare: Cinda Adams, George Babbit, Murray Blue mfl.

Salong/Tid: Forum 1, 16:15 (3D)

Längd: 1h25min

Pris: 105 SEK


KAPTEN SABELTAND OCH SKATTEN I LAMA RAMA

Kapten Sabeltand är ett norskt familjeäventyr om den, av Terje Formoe påhittade, sjörövaren med samme namn.

Tillsammans med den föräldralöse Pinky beger sig den legendariska sjörövaren ut på ett storslaget äventyr med sitt piratskepp - med mål att finna en efterlängtad skatt och svar om livet. Besättningen anländer till kungariket Lama Rama där de stöter på Kung Rufus och Prins Badal, men inte innan de stött på en del trubbel på vägen...

Regi: John Andreas Andersen och Lisa Marie Gamlem

Skådespelare: Tuva Novotny, Vinjar Pettersen, Kyrre Haugen Sydness, Anders Baasmo Christiansen, Fridtjov Såheim mfl. Svenska röster: Tuva Novotny, Jan Åström, Andreas Rothlin Svensson, Göran Gillinger mfl.

Salong/Tid: Forum 2, 16:15

Längd: 1h37min

Pris: 85 SEK


LOVE, ROSIE

Love, Rosie är en amerikansk romantisk komedi baserad på författaren Cecelia Aherns roman Där Regnbågen Slutar. Aherns ligger dessutom bakom monstersuccén PS. I Love You.

De två vännerna Rosie och Alex har varit bästa vänner sedan fem års ålder. Tillsammans kommer de överens om att börja studera i Boston, men planerna går i stöp när Rosie upptäcker att hon är gravid. Alex flyttar själv över Atlanten och de närmaste tolv åren fortsätter de att hålla kontakten. De båda börjar dock grubbla över om de missat sitt livs kärlek - som kanske funnits där hela livet.

Regi: Christian Ditter

Skådespelare: Lily Collins, Sam Claflin, Art Parkinson, Suki Waterhouse mfl.

Salong/Tid: Forum 2, 18:30

Längd: 1h43min

Pris: 100 SEK


FURY

Brad Pitt ger sig åter igen på nazister i andra världskrigets Tyskland! Fury är ett actionspäckad krigsdrama med många stora skådespelare i rollistan.

Den erfarne sergeanten Wardaddy får i uppdrag att leda fem besättningsmän och en stridsvagn djupt inne på fiendens område. Det finns ingenting som heter "ge upp" när de betydligt färre amerikanarna går till attack mot Nazi-Tyskland.

Regi: David Ayer

Skådespelare: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal, Scott Eastwood, Xavier Samuel mfl.

Salong/Tid: Forum 1, 21:00

Längd: 2h14min

Pris: 105 SEK