Det står minst sagt mycket på evenemangsschemat i Trollhättan den kommande helgen.

Det lär inte bli en stilla sekund i Trollhättan i helgen. Följande tre dagar bjuder på ett fullspäckat schema med allt från bilfestival till studentbal.

Helgen inleds med Saabfestivalen fredagen 5 juni och som håller på i dagarna tre. Den nu klassiska festivalen lockar entusiaster från världens alla hörn med utställningar, bildelsförsäljning och racing. Under fredagen blir det dessutom  studentfirande på flera håll i centrum och så håller NEVS öppet hus där det bland annat kommer vara möjligt att åka med en av provförarna runt företagets provbana.

På lördagen 6 juni blir det traditionellt firande av Nationaldagen runt om i kommunen. Men det tar inte slut där - dagen bjuder även på golftävlingen Silfverschiöldspokalen på Koberg Golfklubb, Butler's uppskattade triathlon samt invigning av både lekplats och beachvolleybollplan. På Arena Älvhögsborg firas dessutom premiären av utomhusbadet med tävlingar och aktiviteter.

På söndagen avslutas Saabfestivalen med utställning och bedömning av Saab:arna på plats och så blir det lansering av en helt ny (något mindre) Saab-modell. I Sjuntorp blir det Växtmarknad vid Lunnebergs Bygdegård och dagen avslutas med Årets Studentbal på Scandic Swania.