Trollhättans hockeygrabbar åkte på storstryk i derbyt mot Vänersborg på fredagen, men reste sig och gick segrande ur söndagens möte mot Sörhaga/Alingsås.

THC gör det inledningsvis bra i derbyt på bortais mot Vänersborg och är snubblande nära att ta ledningen i första perioden. Men i stället gör matchbilden en helvändning och när första perioden är över har hemmalaget hela 4-0.

Inför andra perioden byter Trollhättan målvakt och Andreas Melin vaktar nu buren. Trollhättelagets första mål för kvällen kommer strax efter nedsläpp genom Marcus Carlsson och THC känns på gång. Men i stället för en reducering lyckas Vänersborg ta tillbaka sin fyramålsledning, genom före detta THC-spelaren Mattias Tegel - och det i numerärt underläge.

I tredje perioden kunde hemmalaget enkelt spela hem sina tre poäng.

Matchen i siffror

6-1 (4-0) (1-1) (1-0)

Marcus Carlsson 1

Söndagens hemmamöte mot Sörhaga/Alingsås slutade betydligt bättre. Trollhättan tog ledningen i den 14:de minuten genom Fredrik Orrsten, som gjorde sitt tionde mål för säsongen. Innan gästerna satte sin första puck för dagen lyckades THC:s Albin Larsson trycka dit 2-0 knappa sex minuter in i period två. Ytterligare två mål skulle komma innan periodvila - och det via Jonas Lönns respektive Marcus Carlssons klubbor (4-1).

Gästerna kunde i tredje och sista perioden reducera till 4-2 i numerärt överläge, men kom aldrig närmre än så. I stället tog THC sin fjärde seger för säsongen.

4-2 (1-0) (3-1) (1-0)