Över hälften av eleverna fick godkänt i årets sommarskola. Och därmed en möjlighet att bli behöriga att söka gymnasiets nationella program.

Sommarskolan riktar sig till elever i årskurs åtta eller nio som riskerar att få underkänt i något av ämnena matematik. engelska, svenska eller svenska som andraspråk. Under några sommarveckor får eleverna en chans att läsa upp sina betyg och därmed bli behöriga att söka in till gymnasiets nationella program.

- Det är överlag väldigt motiverade och ambitiösa elever som kommer till sommarskolan, och med hjälp av de lärare som undervisar har vi nått mycket bra resultat i år, säger Sofia Bråberg, rektor för årets sommarskola.

70 procent av eleverna i matteundervisningen blev godkända, 3 av 5 fick godkänt i svenska som andraspråk och hälften blev godkända i svenska.

Eleverna själva har fått betygsätta sommarskolan i en enkät. Bra hjälp från lärare, möjlighet att koncentrera sig på ett ämne i taget och små elevgrupper var de faktorer som blev mest uppskattade.