Den budkavel som fjorton kommuner inom Fyrbodal undertecknat angående en fossiloberoende fordonsflotta har anlänt till Stockholm. Det meddelar Trollhättans Stad.

På budkaveln står det beskrivet hur man ska gå tillväga för att ersätta bensin- och dieseldrivna fordon med fordon som drivs på el och biogas, för att minska koldioxidutsläppen. Allt enligt regeringens strategi om fossiloberoende till 2030.

Trollhättans kommunalråd Paul Åkerlund var den första att skriva under budkaveln om en fossiloberoende fordonsflotta inom 2030. Nu finns signaturer från alla fjorton kommuner i Fyrbodal med. Samtidigt har en likadan process skett bortom den norska gränsen, där flera kommuner skriver under för ett fossiloberoende samhälle. 

Under gårdagen påbörjades en resa från Trollhättan mot Stockholm av projektledaren Jakob Lagercrantz, för att lämna över budkaveln till IT- och energiminister Anna-Karin Hatt. Idag sker överlämnandet.

- Hela projektet har präglats av en väldigt positiv känsla, att vi gör något tillsammans, säger Jakob Lagerkrantz till Trollhättan Stad.