Klockan tio i förmiddags öppnade Nevs borgenärssammanträde. Nu har Vänersborgs Tingsrätt beslutat att rekonstruktionen får fortsätta. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Väst.

- Ni har allt att vinna på en rekonstruktion, sade Nevs rekonstruktör Lars-Eric Gustafsson och menade att det var en fördel för biltillverkarens underleverantörer att rekonstruktionens skulle få fortgå.

Flera underleverantörer, som befann sig på plats i Vänersborg, stämde in och önskade under borgenärssammanträdet att rekonstruktionen skulle få fortsätta. Strax efter elva kom beslutet från tingsrätten - det blir fortsatt rekonstruktion för Nevs. Rekonstruktionen fortsätter därmed fram till och med 29 november till en början, med eventuell förlängning i max ett år, skriver P4 Väst.

Förhandlingarna som pågår med de företag som ska rädda biltillverkaren i Trollhättan beräknas vara slutförda inom två månader. På grund av börsregler och begäran från de gällande företagen väljer Nevs att inte avslöja några namn ännu.

- Vi avser att göra det så snart som möjligt. Men det är 11 avtal som ska på plats där stor del är gjort, men allt är inte klart. Det gäller att se till att det blir ett bra avtal, säger Nevs VD Mattias Bergman under sammanträdet.

En borgenärskommitté ska utses, som ska fungera som stöd för biltillverkaren och rekonstruktören. Senare under dagen kommer Vänersborgs Tingsrätt att tag beslut om vilka som blir en del av kommittén.