Under gårdagen klubbades utbildningsutbudet för läsåret 2016/2017 på Högskolan Väst igenom av rektor.

Högskolan Väst kommer erbjuda ett likvärdigt program läsåret 2016/2017 som detta läsår.

- Det känns bra att fortsatt kunna erbjuda en bred palett av utbildningar. Det är viktigt i en region med stort behov av kompetenshöjning att vi bibehåller vår bredd, säger Jan Theliander, prorektor Högskolan Väst, i ett pressmeddelande.

Trots regeringens vårändringsbudget som presenterades i april, där Högskolan Väst tilldelas en del anslagsmedel för utbildningsplatser under perioden 2015-2018, behöver högskolan minska platserna till år 2017 och 2018. Sammanlagt ska 20 miljoner kronor sparas, vilket motsvarar omkring 300 utbildningsplatser. Inför det minskade anslaget om två år kommer högskolan att anpassa sitt befintliga utbud.

- Det anpassning vi måste göra innebär att vi kommer att behöva minska något på antalet platser på våra program och kurser. Exakt hur detta kommer att ske är inte beslutat ännu, berättar Theliander.

Utbildningsutbudet inför nästa läsår är i stort sett detsamma som årets. Dock tillkommer program inom nationalekonomi och statsvetenskap samt inriktningarna Hälsopromotion mot arbetsintegrerat lärande, Sociologi mot arbetsintegrerat lärande och Vård vid diabetes. Samtliga på avancerad nivå.

Även utbudet på grundnivå breddas. Det i form av ett omgjort personalvetarprogram med två inriktningar.