Den 13-åriga flicka som försvann för en dryg månad sedan är återfunnen. Det rapporterar TTELA.

Det var i början av augusti månad som en 13-årig flicka försvann från sitt hem i Trollhättan. Efter en månads tid har flickan nu hittats. 

Hon ska i förra veckan självmant tagit kontakt med en polisstation i Göteborg och berättat vem hon var. Enligt TTELA ska 13-åringen hållit sig borta medvetet. Hon föreföll vara vid god hälsa.

- Ja, hon tog kontakt med poliser i Göteborg. Hon har inte berättat var hon varit, men var väl trött på att vara på rymmen. Jag har inga andra uppgifter än att hon ska mått bra och att hon inte farit vind för våg, berättar Örjan Magnusson, spaningsbefäl Trollhättepolisen, för tidningen.

Att flickan försvunnit självmant var en teori polisen jobbade efter tidigt. Det har gjorts försök att nå ut till flickan via sociala medier och spårning via datorn, men utan resultat.

- Det är naturligtvis inte helt lättjobbat när personer verkar hålla sig undan frivilligt, och hur man då avsätter resurser. Men vi har fått jobba efter de förutsättningar vi haft. Och det viktiga är att hon är tillbaka, det känns väldigt bra, säger Magnusson till TTELA.

På grund av flickans ålder lämnas ärendet över till socialtjänsten.