Johan Grahn matchhjälte när Gripen tog sin första vinst för säsongen.

615 åskådare var på plats i Slättbergshallen för lördagens derby mellan Gripen och IFK Kungälv. Ett derby som, till skillnad från lagens senaste drabbning, slutade i Trollhätteklubbens favör.

Det var dock gästernas Axel Ekholm som var först att skriva in sig i målprotokollet för dagen - och det redan efter tre minuter på isen.

Därefter tillhörde halvleken Gripen; som kvitterade genom Johan Karlsson i den tolfte minuten. Strax därpå gav Johan Grahn hemmalaget ledningen efter en hörna - en ledning som utökades genom Tony Eklind (3-1) innan det var dags för halvtidsvila.

Även matchens andra halvlek inleddes med ett Kungälv-mål i den tredje minuten. Gästerna kom även att kvittera (3-3) innan Gripen, till hemmapublikens glädje, åter tog ledningen via Tony Eklind.

Med tio minuter kvar att spela kom det ytterligare en kvittering från Kungälvs sida (4-4) och matchen hade utvecklats till en riktig nagelbitare. Snart skulle dock taket lyfta på Slättberg - på egen hand kunde Johan Grahn kyligt sätta dit sin andra fullträff för dagen och Gripens första tvåpoängare var ett faktum.

5-4 (3-1) (2-3)