I dag tas det första spadtaget för Nevs nya fabrik i kinesiska Tianjin. Samtidigt presenterar företaget två nya partners.

Byggstarten för den nya fabriken, vilken blir företaget andra globala produktionsanläggning, firades med en invigningsceremoni i den kinesiska staden tillsammans med den nya partnern.

Elbiltillverkarens forskning samt utveckling kommer att dirigeras från huvudkontoret i Trollhättan och det kommer föras ett nära samarbete mellan de två forsknings- och utvecklingscentren i Trollhättan och Tianjin med syfte att utveckla framtidens fordonsteknik och bilmodeller för den kinesiska marknaden.

- De två bolagsetableringarna i Tianjin kommer att vara ett starkt komplement till våra befintliga resurser i Sverige, och det är ett viktigt första steg för Nevs fortsatta utveckling också i Kina, säger Nevs VD Mattias Bergman i ett pressmeddelande.

Biltillverkaren presenterar samtidigt två nya partners i form av it-företaget Teamsun samt Bank of China som går in med 1,1 respektive en kreditgaranti om 13 miljarder svenska kronor.