Även om kyliga novemberdagar redan gör oss påminda om julens ankomst, är det till helgen som nedräkningen börjar på allvar. Då firas första söndagen i advent och i Trollhättan bjuds det både på julmarknader, skyltsöndag och konserter.

Redan lördagen den 29 november arrangerar Trollhättans Missionsförsamling julmarknad i sina lokaler i Hjortmossen. Det blir lotterier, försäljning och kakbuffé samt sång och julstämning. Samma dag öppnar Trollhättans Kyrka portarna för en adventskonsert tillsammans med N3:s symfoniorkestrar och sångsolister. 

Söndagen den 30 november kan man räkna med hantverk och godsaker när Trollhättans Julmarknad äger rum i Folkets Park. Självklart är Jultomten på besök och tar emot barnens önskelistor. Samtidigt firas Skyltsöndag inne i centrum med musikkår, tomteparad och fina erbjudanden i butik. Höjdpunkten för många är när den stora granen på Drottningtorget tänds.

Lextorpskyrkan bjuder likt Trollhättans Kyrka in till Adventskonsert med stora och lilla symfoniorkestrarna från N3 och på Scandic Swania kan man gå på Pannkaksparty.


AKTIVITETER FÖRSTA-ADVENTSHELGEN

Julmarknad, Trollhättans Missionsförsamling 10:00-14:00

Adventskonsert, Trollhättans Kyrka 18:00

Skyltsöndag, Centrum 11:00-16:00

Pannkaksparty, Scandic Swania 11:30-14:30

Adventskonsert, Lextorpskyrkan 18:00

Läs mer om varje evenemang och se vad som står på schemat i Trollhättan under julen på vår evenemangsida.