Trollhättans HC åkte på en förlust i säsongens första match.

Nyförvärvet Fredrik Orrsten stod för två mål i sin första match med Trollhättelaget. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram denna gång då gästande Hovås var betydligt hetare på isen.

Efter en mållös första period sattes målvakterna i arbete i den andra. Redan efter sju spelade minuter hade bortalaget tagit ledningen med 0-3 och THC fick börja i uppförsbacke. En time out senare och ett betydligt mer effektivt Trollhättan glider ut på isen, som hinner med att reducera två gånger om genom Markus Twillman och Victor Kjellsson innan periodvila.

Den tredje perioden börjar likt den andra med snabba mål. Hovås utökar sin ledning (2-4) i powerplay, men strax därpå får även hemmalaget chansen att spela i överläge och Fredrik Orrsten kan göra sitt första mål i Trollhättetröjan. Efter ytterligare ett mål av gästerna (3-5) får Orrsten än en gång möjligheten i powerplay och reducerar till 4-5 med sex minuter kvar att spela.

Kvitteringen kommer även den - och det knappa 30 sekunder innan slutsignalen. Domaren hade dock invändningar och dömer bort målet till hemmapublikens besvikelse. I stället får Kjellsson åka och sätta sig i utvisningsbåset och se Hovås lugnt spela hem sin första seger.