Och så var den sista omgången i HockeyTvåan Södra spelad. Det blev till slut strafförlust för grabbarna från Trollhättan - som nu kan rikta blickarna mot Play Off-spel.

Gårdagens förlust var utan betydelse för THC. Dock en måstematch för hemmalaget från Alingsås, som i och med vinsten säkrade nästa års kontrakt i HockeyTvåan.

Närmare 250 personer var på plats i Nolhalla Ishall för att se, den för Sörhaga/Alingsås, avgörande matchen. Det var också hemmapubliken som fick jubla först när laget tog ledningen strax innan första periodvila.

Matchens andra period tillhörde Goblins Marcus Carlsson som satte dit sitt tionde och elfte mål för året. Kvitteringen kom i numerärt underläge när Carlsson spelades fram av Jonas Lönn. Lönn var även delaktig i ledningsmålet som kom dryga två minuter senare.

Tredje perioden förblev mållös, och THC såg ut att gå hem med segern, fram till att endast nitton sekunder återstod att spela. Då kunde hemmalaget till publikens förtjusning föra matchen till förlängning, efter att ha plockat ut målvakten med minuten kvar.

Efter en mållös förlängning togs matchen till straffar, där Victor Kjellsson gjorde Trollhättans enda mål denna kväll. Sörhaga/Alingsås kontrade med att sätta dit två puckar bakom Emil Lundberg och kunde ta hem den åtråvärda extrapoängen.

För Trollhättans HC väntar nu Play Off där Boro/Vetlanda står för motståndet.

Matchen i siffror

3-2 (1-0) (0-2) (1-0) (0-0) (1-0)

Marcus Carlsson 2

91,67% Emil Lundbergs räddningsprocent (33/36)