FC Trollhättan åkte på ett ordentligt bakslag när laget besökte Grebbestads IF på lördagen.

Grebbestad var inledningsvis hetast på planen och kunde ta ledningen efter 33 spelade minuter, vilket även blev halvlekens enda mål.

Strax efter paus visades Trollhättans Tommie Veljovic rött kort och var därmed färdigspelad för dagen. I samma sekvens dömdes hemmalaget till straff, som Markus Mäkinen i målet räddade. Trots en man mindre var det FCT som stod för matchens andra mål genom Fredrik Sundström (1-1). Mer än så skulle det dock inte bli.

Resterande minuter tillhörde Grebbestad, som fick till ytterligare tre fullträffar innan huvuddomaren blåste av, och förlusten var ett faktum.

Samtidigt besegrade tabelltvåan IFK Uddevalla IFK Skövde FK på hemmaplan och klättrar därmed närmare FCT i toppen. Med endast fem omgångar kvar skiljer endast tre poäng lagen emellan. På söndag ställs FCT och Uddevalla emot varandra i vad som kan ses som en tidig seriefinal.

1-4 (0-1) (1-3)