Vänersborgs Tingsrätt har beslutat att NEVS rekonstruktion får fortsätta.

Glädjande besked för NEVS. I dag beslutade tingsrätten att företagsrekonstruktionen får fortsätta under ytterligare tre månader - till och med den 2 mars nästa år. Samtidigt förlängs Lars Eric Gustafssons förordnande som rekonstruktör.

- Jag är glad över tingsrättens beslut om en förlängning av rekonstruktionsperioden. Vi behöver den tid som det medger för att konkretisera och slutföra de förhandlingar som pågår, säger NEVS VD Mattias Bergman i ett pressmeddelande.

Som skäl till beslutet meddelar tingsrätten att den rekonstruktionsplan som NEVS presenterat inför borgenärssammanträdet, enligt rekonstruktören fortskrider och "att flera av de i planen angivna åtgärderna vidtagits eller är under genomförande, men att ytterligare tid erfordras för genomförandet". Vilka är uppgifter som får stöd av en ledamot i borgenärskommitén. Enligt Lars Eric Gustafsson finns det goda förutsättningar för att en lyckad rekonstruktion kan genomföras inom de närmsta tre månaderna.

Det har även tidigare yttrats om ett eventuellt ackord >att skulderna skrivs ned< för att klara av en företagsrekonstruktion. Vänersborgs Tingsrätt skriver dock att det än inte ingivits någon ackordsansökan och att det dessutom inte lämnats några uppgifter om vad ett sådant förslag kan innehålla. Det framkommer inte heller i NEVS ansökan om företagsrekonstruktion, eller i rekonstruktionsplanen, att rekonstruktionen skulle syfta till ett ackord - företaget räknar med att kunna betala tillbaka alla sina skulder. Tingsrätten hade inte beslutat om förlängning om ett ackord varit aktuellt för ett lyckat genomförande av rekonstruktionen.