Flyktingkatastrofen i Europa har berört många. Under den senaste veckan har Trollhättans Stad mottagit flertalet samtal från medborgare som undrar hur man kan hjälpa till.

Med anledning av att så många hört av sig listar kommunen ett antal sätt för stadens medborgare att få svar på sina frågor samt sätt att göra skillnad.

Integrationsenheten arbetar med frågor berörande flyktingmottagning, information om invandrare samt flyktingfrågor och integrationskonsulent Asbed Kurdian kan svara på frågor gällande ämnet.

Familjehem innebär att ett hushåll i Trollhättan erbjuder sig att ta emot ett eller flera ensamkommande flyktingbarn och ge dem trygghet. Läs mer om familjehem och hur ansökan går till här.

God Man innebär att en person har rätt och skyldighet att fatta beslut i samtliga frågor berörande det ensamkommande flyktingbarnets angelägenheter. En god man har uppgiften att försäkra barnet om en bra första tid i det nya landet. Läs mer om god man här

Flyktingguiden är ett samarbete mellan Trollhättans Stad och Integrationsforum i Trollhättan där målsättningen är att skapa en mötesplats för samtal mellan flyktingar och guider. Se mer om Flyktingguiden här.

Hjälporganisationer & Donationer är ett sätt för privatpersoner att till exempel donera tid och kunskap till frivilligorganisationer, skänka klädesplagg eller skänka pengar.