Sverigeflyg och Malmö Aviation, som båda ägs av koncernen Braathens Regional, bildar till hösten det gemensamma bolaget BRA.

Golden Air, som trafikerar linjen Trollhättan-Bromma, är en del av bolaget Sverigeflyg. Tillsammans med Malmö Aviation bildar man nu ett gemensamt bolag med syfte att förenkla och förbättra för sina resenärer.

Det nya namnet introduceras hösten 2015 - men det är inte bara ett namnbyte som nalkas. Bromma blir nav för hela tolv olika flyglinjer, som ska kunna bjuda upp den svenska flygmarknaden till kamp. BRA får dessutom en gemensam IT-plattform, smartare planering av trafik samt enklare transfer och incheckning. Resenärer från Trollhättan kommer från och med i höst kunna boka och checka in hela vägen på transferresor.

- Vi går emot den rådande trenden i branschen och satsar på att finnas nära resenärerna, i alla regioner vi flyger från. Med Bromma som nav, men med kollegor runt om i hela landet blir vi en utmanare att räkna med, säger Golden Air:s chef Anna Nilsson i ett pressmeddelande.

- Vi kommer inte att ha något huvudkontor i Stockholm utan i delar in Sverige i åtta regioner där Trollhättan och Göteborg blir en region. Vi ska vara nära marknaden här, och vara lyhörda till hur kunder vill ha det just i vår region.