Under förra årets hösttermin påbörjade 120 internationella studenter sina studier på Högskolan Väst i Trollhättan. I år är antalet betydligt fler, rapporterar skolan.

Närmare 200 studenter, med annat medborgarskap än svenskt, ska nu gräva sig ned i studieböckerna på Högskolan Väst. Från förra året har antalet internationella studenter stigit med över femtio procent och det beror mycket på att utbudet är större, skriver högskolan i ett pressmeddelande.

Majoriteten av de nyanlända studenterna har använt sig av ett så kallat avtalat utbytesprogram, där man främst kan se en ökning av europeiska studenter som använt sig av det europeiska utbytesprogrammet Erasmus. Totalt börjar 88 studenter med europeiskt medborgarskap med studier på högskolan i höst. 

Över 50 stycken av alla internationella studenter har använt sig av andra ömsesidiga avtal, där studenter från Kina är ett av de mest välrepresenterade länderna på högskolan. Men även ett antal studenter från Indien, Iran och Nigeria kommer påbörja studier i höst. Ett nytt tillskott för i år är studenter från Brasilien och Libanon.