Trollhättans HC Goblins tog ytterligare en vinst när man igår besegrade Kållered på hemmais.

Efter fyra raka segrar av fyra möjliga är Trollhättelaget i topp av tabellen och HockeyTvåans mest jagade lag. I går blev det seger mot mittenlaget Kållered efter en kalldusch till start.

Gästerna inledde med att ta ledningen, vilket inte står till ovanligheterna när det kommer till THC. Att vända matchbilden från underläge till vinst verkar ha blivit lagets specialområde denna säsong - något som upprepades även denna match.

Kvitteringen kom den här gången redan i första perioden, när Victor Kjellsson visade upp sina färdigheter. Goblins tog hem skottstatistiken med överlägsna 15-6, men trots det blev det inga fler puckar i mål under matchens första period. Ledningsmålet kom istället i slutet av den andra perioden när Jonas Forsberg höll sig framme.

Matchens tredje och sista period inleddes med ett underläge för Trollhättan, som lyckades hålla tätt trots två man kort på isen. När rollerna byttes och Goblins fick chans i powerplay, kunde man utöka sin ledning via Mattias Lundgren och segern såg ut att vara i hamn. Men via ett friläge gjorde Kållered 3-2 och fick Slättbergshallens drygt 170 åskådare att hålla andan. Trollhättans Jonas Lönn såg dock till att hallen fylldes av jubel när han säkrade segern strax innan periodslut.