Onsdagen den 14 oktober sköljer feminina toner över N3. Det har än en gång blivit dags för Focus La Femme!

Focus La Femme är en kväll med enbart kvinnliga musiker, där syftet är att "främja kvinnliga aktörer i musikbranschen". Årets medverkande är Julia Roempke, Elin & The Sounds Within, Nadice & Maria samt Jeanette Pettersson. 

Jeanette Pettersson kommer från Lilla Edet och har en gedigen karriär inom countrymusiken bakom sig. Hon verkar som både sångare och låtskrivare och har bland annat tävlat i de svenska mästerskapen i country.

Nadice & Maria träffades på Nordiska folkhögskolan i Kungälv, där de båda gick vislinjen. Tillsammans bjuder de på vispopjazz ackompanjerat av gitarr och cello.

Elin & The Sounds Within, med Orust-tjejen Elin Dahl i spetsen, har bland annat öppnat för Veronica Maggio och lirat på Pustervik i Göteborg. Nu kommer hon till Trollhättan med sin svår-kategoriserade musik: här blandas allt från pop, soul och r&b till funk, reggae och hiphop.

Julia Roempke från Göteborg har bjudit svensk som utländsk publik på sina emotionella låtar sedan ung ålder. När hon besöker N3 Blackbox djupdyker hon i sin låtskatt och bjuder på avskalad stämning.

Focus La Femme äger rum på N3 Blackbox med start klockan 18:00.