FCT gjorde en repris från fjolåret och avancerade till Svenska Cupens gruppspel efter en riktig skräll.

I fjol var det allsvenska Falkenberg som fick se sig besegrade på Edsborgs gräsplan - på onsdagskvällen superettan-laget Utsikten.

Det blev dock ingen enkel resa till avancemang för FCT, som hamnade i underläge redan efter 22 spelade minuter. Gästerna kunde dessutom utöka sin ledning strax innan halvtidsvila, genom ett högst tveksamt mål som föregicks av en trolig hands.

I andra halvlek var FCT som ombytt, vilket skulle visa sig bli effektivt. Det dröjde inte mer än fem minuter innan FCT var tillbaka i matchen då David Bennhage reducerade med huvudet (1-2). Bennhage blev även kvällens andra målskytt för Trollhättelaget, som efter en riktigt bra halvlek med flertalet chanser, belönades i den 87:de matchminuten (2-2).

Likt mötet mot Falkenberg ett år tidigare, gick matchen till förlängning. Två halvlekar om femton minuter väntade och FCT såg direkt ut att kunna behålla sitt tryck från andra halvlek. Fjorton minuter in i förlängningen tog trollhättelaget ledningen, för första gången i matchen, via inbytta Gabriel Bilan. Ett kvitteringsmål från gästerna satt dock inte långt inne och endast minuten senare var matchen åter igen lika.

Innan domaren hann blåsa av förlängningens första halvlek hade dock Trollhättans Josef Daoud andra planer. Anfallaren såg till att ge FCT ledningen med - inte helt överraskande - knoppen.

Andra halvlek var full av målchanser där Utsikten tryckte på hårt för en kvittering. Men, inga fler bollar hittade in bakom målvakterna och FCT:s avancemang till Svenska Cupens gruppspel var ett faktum.

4-3 (0-2) (2-0) (2-1) (0-0)