Ett mål i första spelminuten gav FCT U19 segern i Distriktsmästerskapsfinalen under gårdagen. Därmed kan grabbarna titulera sig som bäst i distriktet, skriver FCT på hemsidan.

50 sekunder. Det var allt som behövdes för att säkra segern och därmed titeln som distriktsmästare. Det var trollhättelagets lagkapten Anton Snibb som i matchens första minut kom fri och enkelt kunde lägga dit bollen bakom Skövdes målvakt.

Dock var segern inte än i hamn. Trollhättelaget släppte in Skövde mer och mer i matchen efter det tidiga ledningsmålet. Då klev målvakten Ali Hasan fram. Med några fantastiska prestationer höll han kvar laget i ledning inför halvtidsvilan. Hasan fortsatte att storspela även i andra halvlek och efter några förändringar i laget började FCT-spelarna trycka på igen. Trots flera målchanser från båda sidor blev det inga fler mål och FCT kunde fira den andra segern i distriktsmästerskapen på fyra år.

- Vi ser en stor prestige att vinna DM. Vi vill vara Västergötlands bästa ungdomsakademi. Nu har vi blivit 1:a, 3:a, 2:a och 1:a i DM de senaste fyra åren. Det här var kul för killarna och det ger lite extra styrka inför hösten, säger lagets tränare Henrik Fridolvsson till FCT:s skribent Tommi Nyman.