FC Trollhättans U19-lag har kvalificerat sig till semifinal i Distriktsmästerskapen efter seger mot Götene IF i helgen.

Det blev en komfortabel seger för FCT U19 när laget spelade hem en 3-0 seger i Distriktsmästerskapens kvartsfinal. Motståndarlaget Götene IF hade inte en chans då Marcus Johansson slog in ledningsmålet redan i 2:a matchminuten. Resten av första halvlek kontrollerades av Trollhättans unga lag, men förblev mållös.

När endast 15 minuter återstod av matchen klev Gabriel Bilan fram och satte 2-0. Det dröjde sedan inte länge innan Anton Snibb gjorde saken klar med ett mål som betydde 3-0 för FCT.

Semifinalen spelas mot det lag som går vinnare ur striden Lidköping FK Akademi - IF Elfsborg. Möjligtvis blir det en upprepning av 2013 års final, då FCT U19 ställdes mot IF Elfsborg. Då gick laget förlorande ur kampen - i år hoppas man på annat resultat.

Vill man kolla in FC Trollhättans U19-lag redan idag spelas en seriematch hemma mot Jönköping Södra IF ikväll, onsdag, klockan 18:00.