FC Trollhättan hade inget att säga till om när laget gästades av allsvenska BK Häcken på lördagen.

741 personer hade hittat till Edsborg och Trollhättan när det blivit dags för FCT:s andra gruppspelsmatch i Svenska Cupen. BK Häcken stod för motståndet, som visade sig vara inte bara ett nummer för stort.

Redan efter åtta minuter på plan kom gästernas första fullträff efter en hörna. Ledningen utökades till två mål i den 30:e matchminuten innan FCT gjorde sitt första mål för dagen. Då var det Robert Bagger som smällde dit 1-2 i krysset.

Strax efter avspark i andra halvlek tog Häcken tillbaka sin tvåmålsledning, en ledning som även utökades till 1-4 en knapp kvart senare. Efter att FCT tilldömts en hörna kunde Fredrik Sundström - efter en nick från Carl Lext - enkelt sätta dit reduceringen i den 82:a minuten.

Fler mål blev det inte för Trollhättelaget, men göteborgarna skulle dock visa upp sig två gånger om innan huvuddomaren blåste av för dagen. Under loppet av två minuter hade Häcken gått i från till imponerande 2-6.

Härnäst väntar Brommapojkarna på bortaplan den 5 mars.

2-6 (1-2) (1-4)