Söndagens seriefinal mellan FCT och IFK Uddevalla slutade med seger för Trollhättelaget, som därmed tar ett viktigt steg mot spel i division 1.

Inledningsvis var det en jämn tillställning, där det varken bjöds på fart eller särskilt många skott på mål. Det blev dock hemmalaget som fick jubla först när Uddevallas Daniel Wilhelmsson lobbade in bollen bakom Mäkinen i FCT-målet efter 33 spelade minuter. 1-0 var även ställningen efter avslutad första halvlek.

FCT var som ombytt efter halvtidsvila och de närmsta 45 minuterna visade Trollhättelaget varför platsen i division 1 tillhör dem. Laget spelade aggressiv hög press och det dröjde inte länge innan första målet för dagen var ett faktum. I den 51:a spelminuten tilldelades FCT en frispark - som togs väl om hand av Robert Bagger - och som kunde nickas in av Mahmoud "Mido" Abed-Al-Mouti.

Andra målet blev en repris av det första där Bagger åter igen slog en utmärkt frispark. Den här gången var det Jonathan Gustafsson som nådde fram med huvudet och gav FCT ledningen. Gustafsson var även delaktig i dagens tredje och sista mål, då han lyfte in ett inlägg mot straffområdet som nickades in av David Bennhage.

I och med segern befäster sig FCT i toppen av Division 2 Norra Götaland och Trollhättelaget är ett steg närmare spel i ettan nästa säsong. Med endast fyra omgångar kvar att spela har FCT ett försprång om fyra poäng före tabelltvåan Karlstad BK.

1-3 (1-0) (0-3)