Igår spelades ett hett derby i Svenska Cupen mellan Skoftebyn och FCT.

Det blev FC Trollhättan som drog det längsta strået när laget gästade Skoftebyn IF på Nysätra Idrottsplats under gårdagen. Efter en mållös första halvlek, i vad som var den första omgången av Svenska Cupen, visade FCT varför de hör hemma i fotbollens division ett.

Division 3-laget Skoftebyn lyckades stå emot till 69:e minuten då Josef Daoud kunde sätta dit 0-1 målet. Sedan fortsatte det. 0-2 målet kom strax därefter av Robin Rundström (75') och i derbyts sista ordinarie spelminut spikade Anton Lundqvist resultatet med sitt 0-3 mål, nyss inkommen från avbytarbänken.

I och med segern tar sig FC Trollhättan vidare till andra omgången av Svenska Cupen där mötet kan komma att bli av allsvenskt slag.