Timmerfartyget Nossan som under gårdagen gick på grund i Göta Älv blir troligen kvar ytterligare en natt. Bärgningen sker förhoppningsvis i morgon förmiddag. Det rapporterar TTELA.

Farleden längs Göta Älv är i nuläget avstängd, då Nossans position gör det omöjligt för andra fartyg och båtar att passera. TTELA skriver att flera fartyg står och väntar på att passera och att fler är på väg. När dessa ges möjlighet att ta sig under Stallbackabron är oklart.

Under eftermiddagen anländer en beställd plåt från Falkenberg som ska användas för att laga den skada som uppkom vid grundstötningen. Arbetet kommer uppskattningsvis vara färdigställt under fredag förmiddag, enligt Thunbolagens* vice VD Johan Källsson. Därmed är det troligt att fartyget blir kvar över natten.

TTELA rapporterar klockan 15:00 att den plåt som ska användas för att laga skrovet nu har anlänt till Trollhättan. Innan arbetet med lagningen kan börja ska dock Sjöfartsverket förbereda plåten. Runt klockan sex i kväll beräknas lagningen dra i gång, men förväntas inte vara färdigställd förrän under morgondagen.

*Thunebolagen är ägare av fartyget Nossan