I år har antagningarna till Högskolan Västs utbildningar inför höstterminen 2014 minskat, jämfört med förra året. De studenter som blivit antagna består främst av kvinnor och de program som varit populärast bland ansökningarna i år är Socialpedagogiska programmet.

Höstterminen 2014 börjar närma sig och nya studenter väntas komma till Trollhättan.

Under föregående år antog Högskolan Väst totalt 4 869 personer som sökt in till kurser och program. I år är siffran lite mer blygsam, totalt har 4 630 personer blivit antagna och det är 239 personer färre jämfört med föregående år.

Studier inom socialpedagogik lockar

Många har sökt sig till högskolans populäraste utbildning, Socialpedagogiksa programmet där antagningspoängen varit 180 högskolepoäng. Näst populärast program har varit 3D-animation och visualisering. 

Fler kvinnor än män antagna

Att utbildningarna lockar fler kvinnor än män kan man tydligt se på statistiken. Högskolan Väst uppgav i ett pressmeddelande idag att av dem som blivit antagna till HV:s utbildningar är hela 68 procent kvinnor medan antagningarna bland män endast uppgick till 32 procent.

Många pendlande studenter

För flera av de antagna studenterna kommer pendling med tåg bli aktuellt då många av de som sökt in till programmen inte kommer från Trollhättan. Bland de studenter som blivit antagna visade det sig att hela 20 procent av programstudenterna kommer från Göteborg.