Helgen 17-19 juli får Trollhättan och Drottningtorget besök av allt från världsstjärnor till svenska popunder.


MÅNS ZELMERLÖW pallade för favorittrycket och blev Mums-Måns med hela Europa när han tog hem segern i Eurovision Song Contest tidigare i år. Fredagen den 17 juli kommer han till Fallens Dagar och Trollhättan. Räkna med att vinnarlåten "Heroes" för några minuter lär överrösta både fall och sluss.


ZARA LARSSON har vid 17 års ålder åstadkommit mer än de flesta. Som tioåring charmade hon svenska folket med sin stora röst när hon vann Talang Sverige och vid blott femton seglade hennes låt "Uncover" upp på topplistor världen över. Larsson har dessutom utsetts till en av landets mest inflytelserika kvinnor, kallats ett feministiskt geni och kammat hem flertalet Rockbjörnar. Lördagen den 18 juli besöker hon Fallens Dagar.


BOBBY KIMBALL gjorde sig ett namn när han under 70- och 80-talet turnerade världen runt med det amerikanska rockbandet Toto. Kimball agerade sångare på bandets fyra första album innan han lämnade och gav sig på en solokarriär. Han skulle dock i slutet av 1990-talet åter igen fronta det inflytelserika Toto fram till dess att de gick skilda vägar. I bagaget har han bland annat världslåtarna "Africa" och "Rosanna". Söndagen den 19 juli kliver Kimball upp på Drottningtorgets scen tillsammans med N3 Symfoniorkester och Ulf Wadenbrandt.


NORLIE & KKV har med sin alldeles egna stil lyckats fästa sig på den svenska musikkartan och i svenska hjärtan. Hitlåtarna från 2013, "Tröjan Du Hatar" och "Där Jag Hänger Min Hatt", har i dag närmare 30 miljoner spelningar på Spotify och inte har duon sparat på krutet i år: Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag kan redan stoltsera med två heta dängor. Stockholmsgrabbarna kommer till Trollhättan lördagen 18 juli och värmer upp Drottningtorget.


JTR är Alingsåsbröderna som tog Australien med storm innan de hittade in i svenska hem. För två år sedan fängslade de befolkningen på andra sidan klotet genom sitt deltagande i X-Factor och i år röstades de till final i Melodifestivalen på betydligt nordligare breddgrader. Se upp för gung när bröderna drar igång hitlåten "Building It Up"  på Drottningtorget fredagen den 17 juli.


DROTTNINGTORGETS SCEN

Fredagen 17 juli

19:30 JTR

21:00 Måns Zelmerlöw


Lördagen 18 juli

19:30 Norlie & KKV

21:00 Zara Larsson


Söndagen 19 juli

21:00 Bobby Kimball med N3 Symfoniorkester & Ulf Wadenbrandt