51 medlemmar i IF Metall Norra Älvsborg kan komma få utdelning från Powertrains konkursbo. Det skriver facket på sin hemsida.

Förvaltaren som arbetat med konkursen efter SAAB Powertrain, ett dotterbolag till SAAB Automobile, har meddelat att det finns tillgångar för möjlig utdelning till flera IF-metallare. Tillgångarna ska främst täcka prioriterade fordringar, där det för kollektivanställda rör sig om semesterersättning och arbetstidsförkortning för de tre månaderna innan konkursen.

Totalt kommer 51 fackmedlemmar få hem ett brev med avsändare konkursförvaltaren, om en förskottsutbetalning av fordringar. Hur stort belopp eller hur många som får ersättning är i nuläget svårt att säga, skriver facket.

- Sannolikt kommer de allra flesta av de 51 som får brevet att få del av utdelningen från konkursboet. Men eftersom det enbart handlar om semester och arbetstisförkortning under maximalt tre månader, rör det sig inte om särskilt stor belopp, säger IF Metalls ombudsman Leif Håkansson i pressmeddelandet.