2016 blir ett extra snyggt år i Trollhättan. Stadsbyggnadsförvaltningen har både små och stora projekt på gång för att göra jubileumsåret helt unikt.

Förändringar som dock redan märks av är de effektbelysningar vid flertalet skulpturer, broar och byggnader som tändes upp på nyårsafton samt en jubileumsurna med planeringar mellan Klaffbron och Malgöbron.

Inom kort får Kungsgatan och Drottninggatan fler - och snyggare - papperskorgar med kommunens stadsvapen och till våren, sommaren och hösten väntar utsmyckning med blommor i vanlig ordning.

- Detta är inte året vi håller tillbaka på blomstret! Under jubileumsåret blir det mycket blommor i starka färger. Vi kommer också att bygga vidare på det uppskattade påskpyntet som gjorde debut i Trollhättan under 2015. Påsken 2016 tar vi konceptet vidare och utvecklar det ytterligare, vi får se vad påskharen har planerat fram på vårkanten, berättar Josefin Åkesson, kommunikatör Stadsbyggnadsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Under våren kommer dessutom tre tunnlar att målas i de mönster som vann kommunens tunneltävling - och så blir det en ny bro över kanalen sam en ny temalekplats.