Trollhättesonen tillika fotbollsmålvakten Erik Dahlin kan vara aktuell för spel i IFK Göteborg nästa säsong. Det uppger GöteborgsPosten.

Enligt tidningen är IFK-målvakten Marcus Sandberg på väg till norska Vålerengen, vilket öppnar för Dahlin. Och Göteborgslagets sportchef Mats Gren har visat stort intresse för Trollhättemålvakten, som den senaste säsongen representerat Oddevold i division 1.

Dahlin är dock inte ny för IFK Göteborg. Under åren 2007-2012 spelade 26-åringen för den allsvenska klubben, men valde därefter att lämna då han utsetts till tredjemålvakt efter John Alvbåge och just Marcus Sandberg.

- Blåvitt står mig väldigt varmt om hjärtat och jag vill spela fotboll på så hög nivå som det går. Skulle det hända eller något annat så tar jag det då. Jag har mitt kontrakt med Oddevold och vill göra det här året så bra som möjligt och ta det andra lite som det kommer, säger Dahlin till GP.

GöteborgsPosten skriver att sportchefen Mats Gren bekräftar intresset för Dahlin och att han är "en av flera" som klubben tittar på.

- Ja, men först måste vi veta hur det blir med Marcus. Jag vill ha besked där innan jag går vidare, säger han.