Gårdagens cirkusshow bjöd både på ris och ros bland besökarna som begav sig till Kronogårdens grusplan för att se cirkus Brazil Jack!

Under gårdagen bjöd Brazil Jack på en spännande cirkusshow på Kronogårdens grusplan. Både små och stora besökare var på plats för att ta del av showen i det stora cirkustältet.

Sandra Johnsson var en av dem som fanns på plats i publiken där det bland annat showades med jonglering, clowneri och djurkonster.

- Det var fräckt att se cirkusen men jag tyckte lite synd om de stackars hästarna som fick ha minst två personer hoppandes och ståendes på sina ryggar.

Sandra var inte den enda som reagerade på det faktum att djuren såg ut att få mycket belastning. Vid ett tillfälle gick hela fem personer i cirkusen upp på en av hästarna. Organisationen ECA som står bakom Brazil Jack hävdar dock på sin hemsida att man har ett strikt djurskydd samt arbetar för hälsa och välbefinnande för nötkreatur i cirkusar.

Under föreställningen intog clownen scenen och tog fram ett hopprep. Sedan fick två personer ur publiken kliva upp på scenen för att hoppa hopprep med clownen. För den första deltagaren gick det bra att hoppa i takt med att clownen blåste i sin visselpipa. För den andra deltagaren blev det lite jobbigare, han fick en säck över huvudet och till sin roade förvåning upptäckte han när säcken var borta att clownen bara stod och vevade med armen och visslade snabbare och snabbare. 

Efter halva föreställningen och mycket skratt blev det en välbehövlig glasspaus och hyresbolaget Eidar fanns på plats.

- Det bästa med cirkusen var i pausen när Eidar bjöd på glass! Konstaterar Sandra för att sammanfatta showen.