Fredagskvällen hos Biograf Forum bjuder på tre Sverigepremiärer i form av de amerikanska storfilmerna "Focus" och "Chappie" samt den svenska komedin "I Nöd eller Lust".

I NÖD ELLER LUST

Kjell Sundvall, med "Grabben i Graven Bredvid" och "Tomten är Far till alla Barnen" i ryggsäcken, står bakom denna originella svenska komedi som centrerar sig på ett bröllop. I rollerna ser vi bland annat den folkkära duon Suzanne Reuter och Johan Ulveson.

Släkten är på plats för Jenni och Gabriels grandiosa tre-dagars bröllop. Mamma Maria agerar bröllopskoordinator med drömmen om det perfekta bröllopet - och då finns det ju inte plats för systerns äktenskapsproblem.

Regi: Kjell Sundvall

I rollerna: Ellen Bergström, Suzanne Reuter, Peter Magnusson, Johan Ulveson, Dan Ekborg, Claudia Galli mfl.

Salong/Tid: Forum 1, 18:15

Längd: 1h26min

Pris: 100 SEK


CHAPPIE

Från Neill Blomkamp, regissören bakom District 9 och Elysium, kommer nu ett amerikanskt actionäventyr om artificiell intelligens. Rollistan fylls av stjärnor så som Hugh Jackman, Sigourney Weaver och Dev Patel.

I en nära framtid patrulleras gatorna av en mekanisk polisstyrka, mot människornas vilja. När en av patrullrobotarna stjäls och programmeras om, upptäcker man snart att man skapat världens första robot som kan tänka och känna. Snart får mäktiga krafter upp ögonen för den smarta roboten, som gör de allt i sin kraft för att för att artificiell intelligens tar slut här och nu.

Regi: Neill Blomkamp

I rollerna: Dev Patel, Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Sharlto Copley mfl.

Salong/Tid: Forum 2, 21:00

Längd: 2h

Pris: 100 SEK


FOCUS

Den amerikanska thrillern Focus, med Oscarsnominerade Will Smith och Margot Robbie i rollerna, är regisserad av Glenn Ficarra och John Requa. Här bjuds vi in i bedragarens, till synes glamorösa, värld.

Av en slump kommer den sköna Jess i kontakt med den rutinerade bedragaren Nick. Hon vill inget hellre än att bli en av de bästa inom svindlarbranschen - och det med Nicks hjälp. En tveksam Nick tar sig Jess under sina vingar, och lite mer än så. De två går skilda vägar och ses inte igen förrän tre år senare, när Nick är mitt uppe i ett svindlarprojekt. Det dröjer inte länge innan han tappar fokus och vänder blicken mot Jess.

Regi: Glenn Ficarra & John Requa

I rollerna: Will Smith, Margot Robbie, Adrian Martinez, Rodrigo Santoro mfl.

Salong/Tid: Forum 1, 21:00

Längd: 1h44min

Pris: 100 SEK