Trollhättans HC var nästan hemma - men föll på målsnöret och fick endast med sig en poäng mot Tibro IK.

THC har haft en minst sagt tuff inledning på säsongen. Efter sju spelade matcher har Trollhättelaget skrapat ihop lika många poäng, hela fjorton poäng efter suveräna Hanhals i tabelltoppen. På torsdagskvällen stod Tibro IK för motståndet och visst gjorde THC mål framåt - men det är fortsatt svårt att knyta ihop säcken.

Hemmalaget från Tibro inledde med att ta ledningen i matchens 5:e spelminut, dock hann Trollhättan med att både kvittera och gå om innan periodens slut via vana målskyttarna Markus Twillman och Fredrik Orrsten. Det skulle dessutom bli ytterligare två mål av Orrsten denna dag.

Pucken hade knappt landat på isen i period två innan Orrsten fått till kvällens andra och tredje fullträff. På drygt två minuter hade 1-2 blivit 2-4, då även Tibro var heta på gröten i början av perioden. Hemmalaget lyckades trycka dit ytterligare en puck innan periodvila och inför sista och avgörande hade THC ledningen med 3-4.

I den avslutande perioden fick lagkapten Twillman lämna isen som följd av osportsligt uppträdande och med sex minuter kvar satte Tibro dit kvitteringen. 4-4 stod sig perioden ut, vilket innebar förlängning.

Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar, där det var hemmalaget som drog längsta strået.

5-4 (1-2) (2-2) (1-0) (0-0) (1-0)