IBK Elfhög tog en mer än efterlängtad seger och drar därmed ifrån bottenskiktet.

Elfhögs innebandyherrar tog i helgen sin första seger sedan november förra året. Vinsten kom på hemmaplan mot tabelljumbon IBK Tygriket 99 och gav Trollhättelaget sin tredje seger efter fulltid.

Elfhög gjorde dagens första mål genom David Clement och kunde strax därefter utöka sin ledning via Ola Lindblad. Med knappt trettio sekunder kvar av första perioden reducerade gästerna (2-1).

Andra perioden tillhörde Trollhättan som gjorde både 3-1 och 4-1 när Ola Lindblad och Victor Olsson höll sig framme. Målgörandet fortsatte den här gången även i period tre, som har varit Trollhättelagets svaghet den gångna säsongen.  Fullträffarna kom dock inte förrän Tygriket skakat om ordentligt genom två snabba mål, båda i sjätte spelminuten. Då slog Jonas Andersson till två gånger om och säkrade segern för Elfhög.

Nästa match spelas den 18 februari mot Sandareds IBS.

6-3 (2-1) (2-0) (2-2)