Villa Stranna har under en lägre tid stått tomt, men nu är det åter igen full rulle i sekelskiftsbyggnaden vid Karl Johans Torg. I början av nästa månad är det nämligen premiär för ett helt nytt kafé, restaurang och butik - med fokus på närproducerat och ekologiskt.

Det är föreningen Reko Hållbarhetskrav som är initiativtagare till Trollhättans nya servering och butik som öppnar dörrarna i början av december. Här kommer det enbart att serveras och säljas ekologisk, närproducerad, hållbar mat fri från gifter och bekämpningsmedel. Något som saknats av stadens invånare, enligt en undersökning som föreningen genomfört tillsammans med Högskolan Väst.

- Många önskade sig ett ställe där man kunde handla närodlade och ekologiska matvaror, säger Anette Fredman, som kommer att driva den nya restaurangen, i ett pressmeddelande.

Föreningens initiativ har döpts till just Reko, och i Villa Stranna kommer man inom en snar framtid kunna besöka Vingalands kafé och butik samt restaurangen Vegolyckan. I restaurangen kommer det att serveras högkvalitativ vegetariskt mat.