Kristian Karlsson och Mattias Karlsson vann den första matchen i VM-dubbeln för herrar.

Världsmästerskapen i bordtennis är nu i gång på fulla allvar. Trollhättesonen Kristian Karlsson kunde tillsammans med lagkamraten Mattias Karlsson besegra Aleksandar Karakacevic och Bojan Tokic i herrdubbelns första omgång.

Matchen blev en jämn historia där svenskarna avgjorde genom vändning från underläge i både femte och sjätte set. Till slut stod Karlsson gånger två som segrare med 4-2 (10-12, 11-3, 12-10, 7-11, 11-9, 13-11).

- Vi vågade lite mer än dem på de avgörande bollarna när det drog ihop sig i seten, det var det som gjorde att vi kunde vinna för i spelet vart det jämt hela tiden, kommenterar Kristian till Svenska Bordtennisförbundets hemsida.

De svenska bordtennisherrarna kunde senare ta hem andra omgången i dubbel, där amerikanarna Jha och Wang stod för motståndet. Det blev en betydligt enklare resa mot vinst än föregående match: 4-0 (11-9, 11-6, 11-6, 11-8). Nu väntar världstvåan Xu Xin och världstrean Zhang Jike, båda från Kina, i en åttondelsfinal.

- Det ska bli riktigt kul att möta dem, vi har allt att vinna så det är bara att ösa på. Det kommer nog att bli livat i publiken också så vi ser verkligen fram emot detta, kommenterar duon till förbundet.

Kristian Karlsson lyckades även besegra italienaren Niagol Stoyanov i herrsingelns första omgång. Karlsson tog hem matchen med förkrossande 4-0 (11-7, 11-8, 11-5, 11-7)