Det blev inte en, utan två vinster för grabbarna i Trollhättans HC Goblins den gångna helgen.

TROLLHÄTTANS HC GOBLINS - GÖTEBORGS IK

Matchhelgen inleddes med ett möte mot jumbon Göteborgs IK på hemmais i Slättbergshallen. Gästerna från Göteborg inledde starkast och tog ledningen efter åtta minuters spel - därefter stängde Emil Lundberg igen kassen för kvällen.

Resterande tid av matchens första period förblev mållös, men i inledningen av den andra kom kvitteringen för Trollhättelaget. Endast 36 sekunder efter nedsläpp, kunde Jonas Forsberg sätta dit 1-1, vilket stod sig perioden ut.

Goblins inledde den tredje perioden med att göra två snabba ledningsmål genom Nyström och Twillman och segern var så gott som klar. Göteborg gjorde ett tappert försök att ta sig tillbaka, men det blev än en gång Slättbergshallens 188 åskådare som fick jubla när Twillman, i tom bur, skrev slutresultatet till 4-1.

Matchen i siffror

4-1 (0-1) (1-0) (3-0)

Markus Twillman 2, Jonas Forsberg 1, Marcus Nyström 1

95,65% Emil Lundberg (22/23)

KUNGÄLVS IK - TROLLHÄTTANS HC GOBLINS

Söndagens bortamöte i HockeyTvåan Södra blev en betydligt tuffare historia. Under höstsäsongen låg lagen hack i häl - 77 mål framåt för Kungälv, 78 för Trollhättan. Sju förluster för Kungälv, sju förluster för Trollhättan. 42 poäng för Kungälv 39 för Trollhättan. Vad som skiljde lagen åt i kväll?

- Emil Lundberg.

Samtidigt var det Kungälv som körde på i full fart från det att pucken nuddat isen. Hemmalagets ledningsmål kom i powerplay efter halva spelade perioden, då David Mårtensson åkte på två minuter.

Kungälv kunde dessutom utöka sin ledning till 2-0 i den andra perioden, även det i överläge. Fem minuter senare visade Jonas Forsberg upp sig när han reducerade (2-1) och gav extra tändvätska till Trollhättelaget.

I den tredje perioden fick Goblins chansen i powerplay - och tog den. Victor Kjellsson kvitterade till 2-2 via Lönn och Twillman, ett resultat som höll sig perioden ut.

Efter en mållös förlängning stod straffläggning på schemat. Då klev Goblinsmålvakten Emil Lundberg fram. Lundberg räddade både första och andra straffen, samtidigt som Jonas Lönn och Victor Kjellsson gjorde vad de skulle framåt. Segern var i hamn.

2-3 (1-0) (1-1) (0-1) (0-1)

Jonas Forsberg 1, Victor Kjellsson 1 (1), Jonas Lönn (1)