Fredagen den 11 september bjuder Biograf Forum på två premiärer: Straight Outta Compton och Ett Päron till Farsa - Nästa Generation.

STRAIGHT OUTTA COMPTON

Från F. Gary Gray kommer den sanna historien om den revolutionerande hiphop-gruppen N.W.A. med rapstjärnorna Dr Dre, Ice Cube, Eazy-E, MC Ren och DJ Yella.

I de södra delarna av Los Angeles, från de tuffa kvarteren i Compton, bildas en grupp som ska komma att förändra allt. Hiphop-gruppen N.W.A. släpper endast tre album, men blir början på ett nytt kapitel i musikhistorien.

Regi: F. Gary Gray

I rollerna: O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell, Neil Brown Jr., Aldis Hodge, mfl.

Premiärdatum: 11 september, 2015

Salong/Tid: Forum 1, kl. 21:00

Längd: 2h27min

Pris: 110 SEK


ETT PÄRON TILL FARSA: NÄSTA GENERATION

Kultfilmen "Ett Päron till Farsa" med Chevy Chase i huvudrollen får sig ytterligare en uppföljare. Den här gången har det dock blivit dags för sonen att ge sig ut på en galen resa.

Rusty Griswold har växt upp och nu är det hans tur att ta med familjen till äventyrslandet Wally World. Det för att åter finna gnistan med sin fru och komma närmare sina två söner. Vägen dit blir dock inte riktigt som tänkt...

Regi: John Francis Daley & Jonathan M. Goldstein

I rollerna: Ed Helms, Christina Applegate, Skyler Gisondo, Steele Stebbins, Chris Hemsworth, Leslia Mann, Chevy Chase, mfl.

Premiärdatum: 11 september, 2015

Salong/Tid: Forum 1, kl. 18:15

Längd: 1h39min

Pris: 100 SEK