Biltillverkaren Nevs gick back med över en miljard kronor i fjol. Det framkommer av ett dokument som inlämnats till Vänersborgs Tingsrätt, skriver P4 Väst.

Nevs rekonstruktör har lämnat in ett dokument till tingsrätten där det yppas att Nevs gick med miljardförlust förra året. Förlusten skrevs till totalt 1,2 miljarder kronor, vilket var en något högre siffra än väntat. Att det skulle bli förlust för Trollhätteföretaget var dock förutsett, då bland annat lovade betalningar uteblivit från den kinesiska delägaren.

Sedan dess att produktionen av bilar stoppades i maj förra året har företaget bland annat ägnat sig åt tillverkning av reservdelar för att få in kapital. Reservdelstillverkningen har dock inte fyllt på kassan märkbart.

- Det var inget konstigt att vi gjorde ett underskott. Vi har ett budgeterat underskott de första åren. Men eftersom vi stoppade produktionen så blev underskottet större än vad som var tanken, säger Mikael Östlund, Nevs kommunikationschef, till P4 Väst.

Förlustsiffrorna kan jämföras med de för 2012 samt 2013 om 120 respektive 600 miljoner kronor, vilket ger en total förlust på 1,9 miljarder kronor sedan Nevs förvärvade Saabs konkursbo.

Enligt P4 Väst pågår just nu förhandlingar med indiska Mahindra, med mål att få en ny huvudägare och klara sig igenom den ekonomiska situation företaget försatt sig i.