Forums biokväll bjuder på trippla Sverigepremiärer i form av "Miraklet i Viskan", "The Duff" och "Run All Night".

MIRAKLET I VISKAN

Från John O Olsson (Möbelhandlarens Dotter) kommer nu Miraklet i Viskan, ett drama som utspelar sig i Norrlands karakteristiska omgivningar.

 Allt för länge har Bjarne arbetat som flyttkarl för sin svärfar - den stenrika Halvar. Nu drömmer han tillsammans med sin fru Malin om att starta eget. Det enda som fattas är kapital. Halvar, som bor på andra sidan älven, erbjuder sin dotter ett lån, något som Bjarne vägrar att acceptera.

Regi: John O Olsson

I rollerna: Rolf Lassgård, Lia Boysen, Ingvar Hirdwall, Marika Lindström mfl

Salong/Tid: Forum 2, kl. 18:00 (textad)

Längd: 1h46min

Pris: 100 SEK


THE DUFF

Det har blivit dags för ännu en amerikansk High School-film att gå upp på bioduken! The Duff andas klassikern "Mean Girls" och bjuder upp till skratt.

Den kaxiga tjejen Bianca gör sitt sista år på high school och ser sig själv som en av skolans populära elever. Hennes livsuppfattning kastas dock helt om när hon får reda på att hon innehar titeln "DUFF", eller Designated Ugly Fat Friend, till sina något mer åtrådda bästa vänner. I ett försök att förändra sin spruckna världsbild tar hon hjälp av barndomsvännen, och en av skolans mest populära killar, Wesley.

Regi: Ari Sandal

I rollerna: Bella Thorne, Mae Whitman, Robbie Amell, Allison Janney, Ken Jeong mfl.

Salong/Tid: Forum 2, kl. 21:00

Längd: 1h41min

Pris: 100 SEK


RUN ALL NIGHT

Jaume Collet-Sera och Liam Neeson samarbetar åter igen (senast Non-Stop) i den actionsprängda thrillern "Run All Night".

Nu för tiden spenderar Jimmy Conlon större delen av sina vakna timmar med en whiskey i handen. Hans liv som yrkesmördare för Brooklyn-maffian är över och smeknamnet "Dödgrävaren" bortglömt sedan länge. Men när Jimmy får reda på att hans egna son har ett pris på sitt huvud tvingas han till att döda sonens avsedda mördare, som också är maffialedaren och bästa vännens son. En jakt på liv och död tar sin start.

Regi: Jaume Collet-Sera

I rollerna: Liam Neeson, Joel Kinnaman, Ed Harris, Common, Vincent D'Onofrio mfl.

Salong/Tid: Forum 1, kl. 21:00

Längd: 1h54min

Pris: 100 SEK