I morgon spelas den sista omgången i Bandyallsvenskan och vilka lag som tar sig till Elitseriekval avgörs i sista sekund. Strax efter slutsignal kommer kvalet att lottas - och det i direktsändning.

Dock behöver inte Gripen vara oroliga för att missa kvalet till bandyns högsta division. Trollhätteklubben säkrade nämligen seriesegern redan i ett tidigt skede. Frågan är idag vilket lag som följer med till kvalet och vilka som avancerar från Allsvenskan Norra.

Från Södra Allsvenskan, där Gripen varit synnerligen utomordentliga, står det mellan Jönköping och Nässjö som båda har chans att knipa tabellens andraplats. Lagens ställs i morgon emot varandra i en helt avgörande match.

- En poäng räcker för att Jönköping ska behålla andraplatsen. Nässjö måste vinna för att gå om på bättre målskillnad, säger Micael Eriksson vid Bandyförbundets tävlingsenhet i ett pressmeddelande.

I Norra Allsvenskan är Katrineholm klara för kval, som kan bli sämst tvåa efter att sista omgången är spelad. Betydligt mer står på spel för Tellus och Falun som båda önskar ta hem den andra kvalplatsen. Ska Tellus avancera krävs minst en poäng mer än Falun.

- Det är kul att sista omgången blir avgörande, säger Eriksson.

Klara för kval från Elitserien är Kungälv och Tillberga samt Ljusdal och Sirius. De två förstnämnda placeras i en kvalgrupp och resterande i en annan, vilka lag som gör dem sällskap kommer att lottas direkt efter att resultatet är inne från sista spelomgång.

- Det grupperna ska på lördag fyllas på med varsin allsvensk seriesegrare respektive allsvensk tvåa.

Lottningen till elitseriekvalet kommer att direktsändas på kkuriren.se från klockan 16:40 lördagen den 21 februari.