Det var inte alls längesedan, mer exakt den 30 oktober, som THC åkte på storstryk mot Vänersborgs HC. Nu vankas det derby igen.

Senast lagen drabbade samman slutade det med 6-1 seger för vänersborgarna. Oavsett om det var nerver eller någon form av övervilja som då satte Trollhättelaget ur spel - så är pappret blankt inför kvällens möte. THC har alla förutsättningar att knipa den eftertraktade derbysegern med hemmaplan och högst troligen en stor hemmapublik i ryggen.

Hemmalaget kommer senast från en imponerande femmålsseger mot Hovås, medan VHC åkte på en snöplig förlust mot Töreboda häromdagen. Efter tolv spelade omgångar står THC på 19 poäng, och innehar platsen precis under play off-linjen. Vänersborg har en match mer spelad och har lyckats skrapa ihop 23 poäng hittills, vilket placerar dem precis ovanför strecket - och Trollhättan.

VHC har två poängjättar i form av Marko Sretovic och Martin Bartos, som med 16 respektive 11 fullträffar toppar årets poängliga. Trollhättans Fredrik Orrsten är dock inte långt efter med 11 gjorda mål hittills. Även Jonas Lönn är på gång, med två satta puckar nu senast.

Trollhättans HC - Vänersborgs HC

Datum: 13 november, 2015

Tid: 19:00

Plats: Slättbergshallen