Måndagens möte mot IK Gauthiod blev ett jämnt och målfattigt sådant. Det dröjde till 84:de minuten innan FCT kunde avgöra genom Josef Daoud.

Efter en relativt jämn första halvlek, där den hetaste målchansen tillskrevs Pelle Ödlund och gästande IK Gauthiod, gick lagen till halvtidsvila med 0-0.

I andra halvleken tog FC Trollhättan över mer och mer på Edsborgs gräsplan. Dock dröjde det till matchminut 84 innan avgörandet kom. Vane målskytten och nya lagkaptenen Josef Daoud klev då fram och nickade in 1-0 till hemmapublikens lycka. Målet var Daouds 65:e i FCT-tröjan och innebär att han gjort drygt tio procent av Trollhätteklubbens samtliga mål sedan starten.

I och med segern behåller Trollhättelaget sin fyrapoängsledning gentemot serietvåan Karlstad BK. Nu återstår tre omgångar och härnäst väntar Rynninge IK.

1-0 (0-0) (1-0)