Idag har Biograf Forum premiär på 2 nya filmer. Guardians of the Galaxy och Pettson & Findus: Roligheter. Här kan du läsa mer om filmerna och se trailers!

Guardians of the Galaxy är en spännande Sci-Fi/Action/Äventyrsfilm som handlar om den amerikanska äventyraren och piloten Peter Quill vars öde får en drastisk överraskning när han lyckas stjäla den eftertraktade himlakroppen i universum.

Stölden resulterar i att Peter får skurken Ronan efter sig, vars hemska ambitioner är att förinta hela universum.

Peter måste nu försvara sig och möter den vapengalna tvättbjörnen Rocket. Tillsammans med Groot, en trälik humanoid, den mystiska kvinnan Gamora och den hämdlystne Drax the Destroyer skapar dem ett oberäkneligt team vars uppgifter blir att skydda galaxen.

Filmen är gjort av regissören James Gunn & har fått 9,0 i betyg på IMDB.

Roller: Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper med flera.

Tid & plats:  21:00 Forum 1

Åldersgräns: 11 år

Filmlängd: 2 tim 1 min

Biljettpris: 105 kr

Övrigt: Visas även i 3D


Pettson & Findus: Roligheter

Möt gubben Pettson som bor i ett litet rött hus på landet där han tillbringar dagarna med att hugga ved, uppfinna saker, fiska och mata sina kycklingar.

En dag kommer Pettsons granne Beda på besök och har med sig en liten present vid namn Findus. Gubben Pettson och katten Findus lär känna varandra och blir vänner. När katten Findus sedan får konkurrens i vänskapen av en ny tupp som anländer på gården väntas både prövningar och försoning.

Filmen bygger på de kända böckerna ?När Findus var liten och försvann?, ?Tuppens minut? ?Rävjakten? och ?Pannkakstårtan? som är skrivna av Sven Nordqvist.

Filmen är regisserad av Ali Samadi Ahadi och rösterna är gjorda av kända skådespelare som Claes Månsson och Allan Svensson.

Tid & plats: 16:00 Forum 1

Barntillåten

Filmlängd: 1 tim 30 min

Biljettpris: 85 kr