12-åriga Clara Tornbrant från Trollhättan är en av sex finalister i årets upplaga av Arlas tävling Kladdkakeracet.

Kladdkakeracet är tävlingen för barn i åldrarna 10 till 14 år där Sveriges bästa kladdkaka ska koras. I år blev det deltagarrekord med drygt 170 inskickade recept, närmare dubbelt så många som föregående året. Tävlingen arrangeras för nionde gången och är nu framme i slutskedet. En av sex finalister är trollhättetjejen Clara Tornbrant som tävlar med sin citronkladdkaka med hallonmaräng.

- Det har aldrig varit så svårt att utse sex finalister som i år. De inskickade tävlingsbidragen håller en otroligt hög nivå och bjuder på många spännande smakkombinationer. Det märks tydligt att kladdkaka är ett bakverk som inspirerar till kreativitet i köket, säger Kladdkakeracets projektledare Catarina Molin Österlund i ett pressmeddelande.

Finalen avgörs på Bak- och Chokladfestivalen i Stockholm i början av oktober, där finalisterna får baka sina kakor inför en livepublik. I juryn sitter bland andra Årets konditor och fjolårets vinnare av tävlingen.

Vinnaren får bland annat vara med om en heldag hos stjärnkonditorn Magnus Johansson i hans bageri och konditori och får sitt recept publicerat på Arla.se.